20.01.2024.

09:37

Foto: Pixabay

Hronika

Pao provalnik u Banjaluci! Harao tokom praznika, ukrao nakit vredan hiljade evra

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka uhapšeni se tereti za tri teške krađe koje je počino tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

- Lice G.M. se sumnjiči da je na području  Banjaluke od 29. decembra 2023. do 13. januara ove godine provaljivao u stanove u koje je ulazio preko balkona ili kroz prozore koje je razvaljivao fizičkom snagom ili podesnim alatom. Kada bi ušao u stan on bi izvršio premetačinu i uzimao novac ili nakit, a onda bežao. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim delima iznosi oko 39.100 KM - navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

U akciji hapšenja provalnika policija je izvršila pretres dva stana koje je on koristio i u njima su pronađeni predmeti koji je ukrao i koje su i glavni dokaz da je on izvršio provale.

- Pretresi su izvršeni po nalogu sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a pored policije pretresu je prisustvovao i dežurni tužilac, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv uhapšenog G.M. tužilaštvu će biti podnesen  izvještaj o počinjenim krivičnim delima - rekli su u policiji.

Inače uhapšeni Gabrijel M. je odranije poznat policiji i ima debeo dosije.