23.01.2024.

13:13

Foto: društvene mreže/Informer

Hronika

Komšije o Zoranu Žoržu, ubici iz Smedereva: Kada popije zbogom pameti potuče se i posle toga se i neseća šta je uradio

Užasan zločin odigrao se u noći između nedelje i ponedeljka kada su Zoran J. i Igor I. zajedno bili na slavi, posle čega su otišli do jednog restorana brze hrane, a onda i došli u Zoranovu kuću gde je on iz za sada nepoznatog razloga zgrabio nož i više puta Igora ubo u stomak, a onda njegov leš odvukao u dvorište i tamo ga ostavio.

Informer

Zoranove komšije kažu da dok ga je policija privodila on je policajcima rekao da su se on i ubijnei posvađali te večeri više puta i na slavi i posle u kafani. 

- Čuli smo kada je rekao da su se svađali, ali su se onda dogovorili da dođu kod njega i nastave da piju. Šta se tu desilo. Samo oni znaju, ali pitanje da li se Zoran i seća uopšte šta se desilo - kaže komšija i dodaje: 

- Teška je to priča, Zoran je uvek bio problematičan, a kad popije napravi ozbiljan problem kog se ujutru ne seća. 

Kako je naš sagovornik objasnio Zoran je pijan znao da se iz čista mira potuče a onda se toga i neseća. 

- Potuče se iz čista mira, napadne nas, pa kada mu sutradan mi ispričamo šta je bilo, on se izvinjava. Tog čoveka što je ubio mi i ne poznajemo, ali znamo da Zoran koliko god bio problematičan nikada nije sa sobom nosio nož ili neko oružje - kazao je Zoranov komšija.

Inače kako on kaže Zoran je imao dva brata, a sa starijim i njegovom porodicom je živeo sam u kući, zajedno sa ocem.  

- Najmlađi brat im je poginuo pre pet, šest godina u Beogradu kad ga je udarila struja. I pre toga nije bio sjajan, ali od tada Zoran je bio katastrofalan. Majka im je umrla, a on i stariji brat su ostali sa ocem u kući ali je otac u međuvremenu otišao u dom - kaže komšija. 

- Brat se odselio, a Zoran je ostao sam. Išao je nekoliko puta u Austriju da radi, ali se brzo vraćao. Vratio se mislim pred Novu godinu i sada ubi čoveka - kaže komšija koji je objasnio da nije čuo nikakvu svađu, viku ili zapomaganje, već samo rotacije policije i Hitne pomoći. 

- Čovek koji je video telo mislim da nije sačekao policiju, samo je pozvao i otišao, jer nije znao šta može njega da snađe. I komšinica je malo pre nego što je stigla policija videla telo. Ispričala nam je da je prvo pomisilila da se Zoran onesvestio od alkohola, ali je tada stigla policija i ona je videla kako njega izvode iz kuće - kazao je naš sagovornik.