25.01.2024.

07:20

Foto: Foto: Masha Bandjur, Zoran Sinko

Hronika

Ljudi, šta se ovo desilo?! Gorelo širom Srbije: Uništen tržni centar, spaljena kuća, požar razorio banju! (FOTO/VIDEO)

Kraj januara 2024. godine pamtiće se po nizu požara koji su izbili u različitim mestima širom Srbije. Materijalna šteta koju je vatra ostavila za sobom je ogromna, ali na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Istraga će utvrditi uzrok svakog požara, a prema prvim, nezvaničnim informacijama, a vatrenu stihiju na Novom Beogradu, najverovatnije, izazvala je neispravna grejalica.

Međutim ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Kineski tržni centar na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu došlo do velikog požara, kada se zapalio veliki tržni centar u Bloku 70, a scene na ulicama nakon izbijanja požara bile su zastrašujuće!

S obzirom da je tržni centar bio prepun robe od sintetike i plastike, vatra se brzo proširila i za kratko vreme popularno mesto za kupovinu izgledalo je kao jedna ogromna lomača. Nije prošlo mnogo vremena, a na mesto požara stigle su vatrogasne jedinice pokušavajući da obuzdaju vatrenu sthiju, koja je uveliko pretila i okolnim zgradama.

Iz istog razloga na gašenju požara bili su angažovani i helikopteri. 

Načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izašao je na teren i otkrio za Informer sve informacije o ovom požaru.

- Pokušavamo da sačuvamo jedan broj lokala. Trudimo se da što pre ovaj požar lokalizujemo.  U užem gradskom jezgru se prvi put angažuju helikopteri. Uskoro ćemo ovaj požar staviti pod kontrolu. Imamo tri helikoptera. Rano je davati ocene šta je moglo da se desi. Imaćemo uviđaj nakon gašenja ovog požara,  pa ćemo obavestiti javnost o uzrocima požara - rekao je za Informer Čaušić. 

Požar u beogradskom naselju Sebeš 

U sredu uveče porodična kuća u beogradskom naselju Sebeš izgorela je u požaru.

Još uvek nije poznato kako je došlo do požara i da li je neko povređen. Pričinjena je velika materijalna šteta, a uzroke će utvrditi detaljna policijska istraga.

Požar u Zemunu

Nakon požara u Bloku 70 na Novom Beogradu, vatrogasci su gasili požar u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu.

Kako je Informer saznao požar je izbio u jednoj šupi oko 16 sati u Urginovačkoj ulici.

- Vatra je planula u pomoćnoj prostoriji u kojoj je bila manja količina peleta - rekao je izvor Informera. 

Požar u banji kod Sombora

U banji kod Bezdana sinoć je izbio požar, a kako je Informer već pisao, vatrena stihija je izbila oko 19.10 časova u prostorijama za vežbe i kinezi terapiju.

U tom požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta. Istragom će biti utrvđeni svi detalji ovog slučaja.