26.01.2024.

14:24

Foto: Shutterstock

Hronika

Lažni biznismen ojadio lakoverne za preko 5.000 evra! Obećavao im avione i kamione, uzeo pare pa nestao!

Sumnja se da je M. R. od maja 2022. do hapšenja u više navrata telefonom kontaktirao osobe, koje se bave nabavkom i isporukom građevinskog materijala i učestvovanjem gradnji objekata, lažno se predstavljajući kao vlasnik različitih firmi koje se bave izgradnjom objekata (između ostalih i kao vlasnik "PD Concord West").

"Zakazivao je poslovne sastanake sa oštećenima, na kojima im je predočavao poslovnu saradnju i visoku zaradu, da bi zatim lažnim prikazivanjem činjenica, odnosno koristeći različite izgovore, oštećene dovodio u zabludu da mu je hitno potreban novac koji će im ubrzo vratiti. Time ih je navodio da mu predaju novčane iznose od 500 do 1.500 evra, nakon čega bi nestajao i prekidao dalji kontakt sa njima. Na taj način je, sumnja se, do sada pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 5.000 evra", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

U dokaznom postupku planirano je, kako se precizira, saslušanje devet oštećenih i utvrđivanje da li ih ima još. Eventualno će biti naređena neophodna veštačenja, kao i pribavljanje video-snimaka sa nadzornih kamera i uvid u sve materijalne dokaze.