29.01.2024.

12:40

Foto: informer/drustvene mreze

Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo Dragomira J.! Ovo su mladići za koje se sumnja da su ga pretukli u novogodišnjoj noći

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo teška telesna povreda kao saizvršioci, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

"Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 24.1.2024. godine saslušalo osumnjičene na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, a dana 29.1.2024. godine je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih produži pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka" piše u saopštenju.

Informer

 

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Podsetimo Dragomir Jevtić iz Starčeva preminuo je na Božić nakon sedam dana borbe za život nakon što su ga u Novogodišnjoj noći u Pančevu, kako se sumnja, pretukli N.G. (19) i A.B. (21).