30.01.2024.

14:17

Foto: www.atvbl.com

Hronika

Dve nedelje bežao od potere! Izbegavao zatvor pa tokom bega pozivao policajce i pretio im ubistvom

Tokom bekstva Milenko G. je pozivao Policijsku stanicu u Novom Gradu i pretio policajcima ubsitvom, a takođe je slao i SMS poruke pripadnicima Sudske policije i pretio im ubistvom.

Drama je započela 15. januara nakon što je Osnovni sud u Prijedoru izdao naredbu Sudskoj policiji da Milenka G. sprovede na izdržavanje kazne od 26 dana zatvora, jer nije platio novčanu kaznu od 1.300 KM, pa mu je ona rešenjem suda zamenjena za zatvorsku.

Odmah po dobijanju naloga sudska policija je toišla u kuću Milenak G. ali ga nije zatekla, ali kada je on saznao da su ga tražili on im je pretio ubistvom. 

- Nakon što su ga, po sudskoj naredbi za sprovođenje u kazneno-popravni zavod na izdržavanje kazne, tražili na adresi stanovanja osumnjičeni je pripadnicima Sudske policije putem SMS poruka na službeni telefon uputio ozbiljne prijetnje po život - saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Inače istog dana Policijska stanicu u Novom Gradu dobila je prijavu da je on počinio i nasilje u porodici. Samo sat kasnije Milenko G. je telefonom pozvao i policijsku stanicu i policajciima takođe pretio ubistvom. 

Da bi izbegao hapšenje Milenko G. je odlčio da se sakrije u vikendici za koju je znao da je prazna, jer je vlasnik preminuo.

Za njim je odmah rapsisana poternica i 13 dana kasnije on je lociran i u zajedničkoj akciji policije i žandarmerije uhapšen.

 Nakon hapšenja Milenko G. je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima ugrožavanje sigurnosti, nasilje u porodici i protivzakonito useljenje.

Inače prema nezvaničnim informaicjama uhapšeni begunac je u prošlsoti već robijao i to za ubistvo.