31.01.2024.

11:28

Foto: Društvene mreže

Hronika

Istraga jezivog zločina u Doboju otkriva: Žena sa ljubavnikom tinejdžerom pripremila Sašinu otmicu i ubistvo

Policija Republike Srpske uhapsila je povodom teškog ubistva Sašinu suprugu A.K. (33) i njenog ljubavnika D.L. (19) iz Petrova.

Zločin je otkrivenm nakon što je kuma bračnog para prijavila jjče oko podne da su oni nestali iz kuće u kojoj je ostalo samo četvoro maloletne dece.

Ubrzo je u šumi pronađen ubijeni Saša K. a onda je istragom utvrđeno da su njegova žena i njen ljubavnik planirali zločin. 

Naime oni su kako je utvrđeno isplanirali otmicu i ubistvo zbog čega su 29. januara rentirali dva automobila i iznajmili stan na dan u Banjaluci, a A.K. je i suprugu u limunadu sipala lekove koji su ga omamili.

- U porodičnu kuću u ulici Miloša Obilića u Doboju su došli 30. januara oko 1.15 sati kada je S.K. već bio u krevetu i spavao. D.L. je tada pesnicom udario S.K. u lice, a onda su mu ruke i noge vezali selotejpom i užetom, a selotejp trakom su mu zapušili usta i prelepili oči - kazao je načelnik PU Doboj i dodao:

- Vezanog S.K. su ubacili u gepek jednog rentiranog vozila kojim je upravljala A.K. a D.L. je drugim rentiranim vozilom išao ispred dok nisu stigli na Preslicu. Tu su ga u šumi usmrtili sa tri uboda u grudi i stomak, a onda se vratili u Doboj i razdvojili. Supruga se odvezla u Banajluku i iznajmljeni stan, dok je D.L. ostao u Doboju. 

 Kako je objašnjeno nakon hapšenja osumnjičenih policija je pronašla sva vozila koja su koristili u izvršenju zločina, a pronađene su i rukavice koje su korositli dok se još uvek traga za nožem kojim je nesrećni Saša K. ubijen. 

O četvoro maloletne dece brigu je preuzeo Centar za socijalni rad.