06.02.2024.

10:30

Foto: Uprava policije Crne Gore

Hronika

Policija zaplenila 120 kg marihuane! U specijalnom bunkeru u kamionu krijumčarili drogu u Republiku Srpsku

Kako prenose crnogroski mediji do zaplene marihuane i hapešnja vozača kamiona V.P. (31) došlo je nakon operativnih podataka da će velika pošiljka droge biti transportovana u Republiku Srpsku. 

- Prilikom izlaza iz Crne Gore zaustavljen je kamion crnogorskih registarskih tablica, radi detaljnog pregleda zbog sumnje na mogućnost krijumčarenja narkotika. Detaljnim pregledom kamiona i priključnog vozila, u dijelu priključnog vozila – paletara, uočen je specijalno prepravljen dio, tzv. "bunker". Pretresom "bunkera" pronađeno je 116 pakovanja obloženih providnom folijom, a preliliminarnim merenjem je konstatovano da se u istima nalazi oko 120 kg marihuane - navodi se u saopštenju Uprave carine. 

O svim okolnostima je obaviješten nadležni tužilac, koji je naložio da se V.P. (31), koji je upravljao teretnjakom, uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Istraga povodom ove zaplene se nastavlja a očekuje se da se identifikuju i druge osobe umešaane u krijumčarenje marihuane.