08.02.2024.

11:02

Foto: www.atvbl.com

Hronika

Advokat krijumčario drogu?! Sa članovima bande iza rešetaka

- Advokatu Stuparu na teret je stavljeno da je počinio krivična dela organizovani kriminal, pomoć izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela, davanje dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona BiH, te falsifikovanje isprave iz Krivičnog zakonika Republike Srpske - kazao je izvor iz pravosuđa. 

Inače akcija "Spartakus" izvedena je protiv desetočlane grupe koja se sumnjiči za organizovani kriminal i krijumčarenje droge. 

- Osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga, pranja novca i drugih krivičnih dela. Predmet obuhvata organizovanu kriminalnu grupu koja je duži vremenski period djelovala na području BiH, a radi se o predmetu u kojem se realizuje međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama i agencijama sa područja Belgije i EU, a koriste se i informacije dobijene dešifrovanjem Skaj i Anom aplikacija - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osim trojice pritvorenih pod istragom su još Bojan Raonić iz Zvornika, koji u Belgiji izdržava zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom, zatim Zlatan Ćuk iz Bijeljine i Tomislav Petrović iz Pala, koji se nalaze u bekstvu, Raonićeva majka Milada i drugi.