08.02.2024.

11:29

Foto: Informer/Zoran Sinko

Hronika

"Odmah nakon masakra sam rekla da je to terorizam"! Advokat Zora Dobričanin kategorična: "Porodice ubijenih žele da isprate sve"

- Mislim da je to sve na organima gonjenja, i ukoliko postoji bilo kakav oblik saučesništva, taj čin mora da se sankcioniše. Ja sam prvog dana rekla,  samo sat i po posle događaja... Ja sam rekla da mi sve liči na teroristički akt, i time treba da se pozabave. Niko ko ima promil u svemu tome, ne sme da ostane nesankcionišam - rekla je ona.

- Ja sam punomoćnik tri porodice, i sudija je na početku glavnog pretresa doneo odluku da se isključi javnost, zato ne smem da komentarišem i govorim stvari koje nisu procesne stvari - dodala je Dobričanin. 

Dobričanin je potom rekla da je stava, da postupak bude otvoren, ali je sudija imao svoje razloge, kaže ona. 

Informer

- Bolje je da javnost bude upoznata sa onim što je u sudnici, da se stvari ne bi spinovale - rekla je ona. 

Postoje lica koja mogu da prisustvuju suđenju, i to su oni koje sud može da odobri, to su članovi porodice, kao i oštećeni, objašnjava advokatica. 

- Želja roditelja ubijene dece imaju veliku želju da sve isprate - dodala je Dobričanin. 

Dobričanin se dotakla i slučaja u Americi, gde je majka osuđena zbog ubistava koje je počinilo njeno dete, dodajući da je ona, lično odgovorna za pištolj koje je dete koristilo. 

Informer

- Ne razumem mnogo stvari koje se tamo dešavaju. Da kupiš detetu pištolj? Pa da li je to normalno?. Ono što je meni pouka i alarm, je to da treba da sprečimo da deca misle da svašta mogu da rade jer nisu punoletni - rekla je ona.