08.02.2024.

17:36

Foto: foto: Društvene mreže, Informer.rs

Hronika

Svedočenje Roćka o ubistvu Ćuruvije: Namerno smo navođeni na pogrešan trag!

On je rekao da im je Suvajdžić, posle hapšenja u "Sablji", preneo reči Mileta Lukovića da iza ubistva Ćuruvije stoje "zemunci", ali da je tada Luković već bio mrtav.

Milović je takođe ispričao da je istraga vođena u više pravaca, te da je ubijeni policijski funkcioner Momir Gavrilović prvi ukazao na "beli golf " i tajno praćenje Ćuruvije od strane DB-a.

- Osim te, imali smo još informacija. Čuli smo i da su u ubistvu novinara učestvovali Luka Pejović, Predrag Jokić i Mile Todorović. Međutim, s njima nismo uspeli da razgovaramo, jer je najpre ubijen Jokić, a nekoliko dana kasnije i Pejović. Todorović se preselio u Pariz i operativci 'Poskoka' nisu dobili odobrenje da razgovaraju sa njim - podsetio se Milović.

Informer

Miloš Simović, pripadnik "zemunskog klana", jedan od "ubica"

Prema kazivanju bišeg načelnika UKP-a, posle ubistva Pejovića njega je Ćuruvijina prijateljica Branka Prpa (očevidac ubistva, op. aut) prepoznala kao mogućeg izvršioca, ali nije bila sasvim sigurna u to.

- Pre 'Sablje' Prpa je rekla da je i pripadnik 'zemunskog klana' Miloš Simović podseća na ubicu! Neki drugi tragovi u istrazi su vodili čak i do grupe' Amerika', govorilo se i o kontrapratnji ljudi iz DB-a koji su pratili Ćuruviju... Posle toliko različitih priča, meni je sve ličilo da nas neko namerno navodi na pogrešan trag - zaključio je svedok.

Kontroverzna odluka

Podsetimo, Apelacioni sud je pre nekoliko dana obelodanio kontroverznu odluku kojom je, posle dve osuđujuće presude, pravosnažno oslobodio Radeta Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Milana Kuraka za ubistvo vlasnika i urednika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina", koji je likvidiran za Uskrs 1999. u pasažu Svetogorske ulice u centru Beograda.