08.02.2024.

18:10

Foto: printscreen

Hronika

EKSKLUZIVNO! Brena i Boba optuženi za nelegalnu gradnju! Na "divljaka" podigli kuću u Novom Beogradu

Prema nezvaničnim informacijama, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv poznatog bračnog para zbog sumnje da su od 2019. do 2020. u Novom Beogradu bili investitori objekta koji je građen bez građevinske dozvole.

Oni su, kako saznajemo, uspeli da naprave prizemlje od čvrstog materijala i podignu zidove na prvom spratu kuće, bez prethodno pribavljene potrebne dozvole i potvrde o prijavi radova. 

Zbog toga ih tužilaštvo kao saizvršioce tereti za građenje bez građevinske dozvole i predlaže sudu da ih oglasi krivim i izrekne im uslovne osude, tako što će im utvrditi kazne zatvora u trajanju od najmanje osam meseci!

Informer

Živojinovićima se, naime, ostavlja mogućnost da izbegnu zatvor, ukoliko ne ponove krivično delo u naredne dve godine i uplate ponaosob novčanu kaznu od najmanje pola miliona dinara!

U medijima je prošle godine kao bomba odjeknula vest da Brena i Boba grade kuću na parceli koja je u vlasništvu države, a za izgradnju nisu imali adekvatnu dozvolu.

Dužni i radnicima 20.000 evra?!

Bračni par se od tog trenutka susreo sa mnogobrojnim problemima, a jedan od njih je i taj da radnici, koji su ostali bez posla jer je gradilište zatvorila inspekcija, traže da im se isplati izgubljeni novac. Spekulisalo se da je u pitanju iznos od oko 20.000 evra.