09.02.2024.

11:57

Foto: public/tanjug

Hronika

Zoran Marjanović ponovo pred sudijom! Suđenje za Jelenino ubistvo kreće pripremnim ročištem na Dan zaljubljenih

Inače posle pripremnog ročišta koje je zatvoreno za javnost suđenje počinje 19. marta i na njih će Marjanović dolaziti sa slobode jer mu je 3. oktobra prošle godine Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je do sada u dva navrata proveo ukupno dve godine. 

Podsetimo u julu 2022. godine Zorana Marjanovića je Viši sud u Beogradu osudio na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Inače u svojoj odluci da se presuda ukine i suđenje vrati na početak Apelacioni sud je naveo da prvostepeni sud nije naveo u čemu se sastoje okolnosti koje se odnose da je suprugu ubio na svirep način, dok se podmuklost vezuje za to da je navodno svoj mobilni telefon učinio nedostupnim.

Posle ukidanja presude i najave novog suđenja advokati koji zastupaju optuženog najavili su nove dokaze koji do sada nisu izvođeni, a koji idu u korist Zoranu, ali i saslušanje novog svedoka.

Podsetimo, saga oko slučaja Marjanović traje već godinama, od kako je Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči sa devet udaraca tupim predmetom u glavu.