11.02.2024.

10:48

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Hronika

Nije samo ljubomora, već i novac! Audio snimak baca novo svetlo na motiv zločina na Pešteru!

Naime, snimci koje je Informer ranije objavio, u kome se može čuti razgovor brata ubijenog Nusrata Destanovića i Seafa Ž., za koga se spekuliše da je ubica, usmerava istagu u drugom pravcu!

Iako je prvobitan motiv ovog zločina bio ljubavni trougao, pun ljubomore i strasti, spekuliše se da je glavni motiv ove likvidacije zapravo novac.

Na samom početku razgovora Sead se predstavio bratu ubijenog, a potom priznao je da je pretio Nusretu "kao i svakom što preti", ali da nije on čovek koji ga je likvidirao.

Potom je priznao da je u noći zločina bio sa Nusretom, ali je napomenuo da se Nusret kasnije video sa jednom osobom za koju Sead tvrdi da je zapravo ubica.

Nakon pola sata razgovora, Sead je priznao da je osoba o kojoj govori zapravo Rijalda H. koja je bila u emotivnoj vezi sa ubijenim Nusretom. 

Kako je naveo, ona je nastradalom Nusretu dala 20.000 evra i kupila stan, a automobil poklonila. Pošto u vreme razgovora nesrećni Nusret još uvek nije bio pronađen, Sead je istakao da je osoba koja je ovo uradila možda ubila ili sakrila tragično nastradalog mladića kako bi od njega povratila stvari koje su bile namenjene kao poklon.

Detalji razgovora ukazuju da ubica optužuje Rijaldu H., kao i na složen odnos između osumnjičenog i porodice Destanović, kao i na potencijalne motive koji bi mogli biti ključni za razumevanje ovog tragičnog slučaja. Razgovor takođe naglašava emocionalni teret koji nosi porodica žrtave i izazove s kojima su se suočavali u potrazi za pravdom.

Audio snimke uznemirujućeg razgovora možete odslušati OVDE.