11.02.2024.

14:13

Foto: RINA/Društvene mreže

Hronika

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Objavljeni snimci ubistva Nusreta Destanovića! Evo kako se Sead Z. ponašao nakon stravičnog zločina

U javnost su dospela dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako golf IV ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila izlazi Sead Z., koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

Ovo je automobil Passat B6, koji je u vlasništvu Seada Z. Na automobilu je također ispisano "Zećović". Policija i kriminalistička služba oduzeli su automobil kao dokazni materijal.

Informer

 

U automobilu marke Golf IV, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Z. da je ubio Nusreta Destanovića.

U javnost su dospele i fotografije Golfa i njegove unutrašnjosti. Podsećamo, da je Sead Z. automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, Elvisa H., koji je također pritvoren zbog skrivanja Seada Z. i pomaganja nakon izvršenja krivičnog dela.

Informer

 

Prema nezvaničnim informacijama, Sead Z. i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u Passat B6, koji je u vlasništvu Seada Z. Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Z. pije vodu sa pištolja u autopraonici.

Podsetimo, neposredno pre zločina Sead Z. poslao je preteće poruke, a nakon izvršenog zločina pozvao brata ubijenog Nusreta i tvrdio kako nije kriv.