11.02.2024.

15:47

Foto: Zoran Sinko/ print

Hronika

Otkriveno što Kosta radi celu noć! Masovni ubica ima razlog i zbog kojeg plače!

On dobija svu potrebnu negu i podršku, a izvor Republike zbog obaveze čuvanja u tajnosti svih saznanja o Kosti K. ne sme da otkriva detalje o njemu, mada potvrđuje pisanje ovog portala i to da je do sada Kosta pokazivao različite emocije, ali ne i očekivano kajanje za zločin i očaj zbog masakra enormnih razmera. 

Informer

 

- Niko nije očekivao ovo što imamo, da dečak monstrum bude bez empatije i da može spokojno da spava posle toga što je uradio. Niko od nas ne može da shvati kako se ponaša taj tinejdžer. Zapanjuje izjavama i ponašanjem. Spava uglavnom "u komadu" celu noć. Plače samo zarad svojih interesa. Lekari ga posmatraju i veštače i kada zna i kada ne shvata da je predmet njihovog interesovanja. Previše je vremena prošlo od masovnog ubistva i odavno je trebalo da mu dopre do mozga kakve to sve posledice ima - ispričao je izvor Republike. 

Istovremeno sa veštačenjem Kecmanovićevog trenutnog psihološkog stanja, lekari tragaju za znakovima koji su eventualno ukazivali na Kecmanovićevu mentalnu nestabilnost u vremenu tokom kojeg je planirao zločin, ali i onom koje je je prethodilo njemu. 

On je u svojoj osnovnoj školi 3. maja ubio tri devojčice na hodniku i školskog čuvara, pa je nastavio krvavi pir ušavši u svoj razred pred kraj prvog časa u kabinet istorije, gde je pucao prvo u nastavnicu koju je teško ranio, a onda i u školske drugove i drugarice dok se bilo ko mrdao. Tu je ubio još pet devojčica i jednog dečaka, a osim nastavnice ranio još petoro đaka. 

Na dan zločina za koji je odmah čuo i čitav svet, uhapšen je Kecmanovićev otac Vladimir Kecmanović koji se od tada nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru. Njemu se sudi za to što je sinu stavio na raspolaganje oružje i što ga je učio da puca u streljani, a Kostinoj majci Miljani Kecmanović za to što je njen otisak nađen na jednom od ispaljenih metaka. Sudi se još i dvojici odgovornih lica iz streljane zbog davanja lažnog iskaza u vezi sa obučavanjem maloletnika za pucanje.