13.02.2024.

22:06

Foto: Foro: Društvene mreže

Hronika

Potvrđene optužnice za ubistvo Nusreta Destanovića: Oglasilo se tužilaštvo u Novom Pazaru

Glavni osumnjičeni, S.Z. (27) iz Sjenice, trenutno je u bekstvu, a za njim je izdata poternica.

Pored S.Z., uhapšene su još dve osobe: E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičena za neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, i E.H. (40) iz Novog Pazara, osumnjičena za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Oboje su u pritvoru od 10. februara, sa predloženim trajanjem od 30 dana.

S.Z. se sumnjiči da je, uz pomoć E.Dž., 8. februara neno smrtne povrede Destanoviću oštrim predmetom, a zatim njegovo telo sakrio u bunaru.

Informer

 

Vozilo i dokumenta žrtve pronađeni su u Novom Pazaru. R.H. (27), bivša supruga S.Z. i takođe iz Sjenice, uhapšena je zbog sumnje da je znala za pripremanje krivičnog dela i trenutno je pod istragom.

Sahrana ubijenog Destanovića obavljena je u nedelju, u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, u njegovom rodnom mestu Đerekare. Motivi ubistva još uvek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je bilo planirano i da je osumnjičeni pobegao preko granice.

Informer

 

U saopštenju VJT navodi se da za krivično delo teškog ubistva, koje podrazumeva lišavanje života na svirep ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Istraga je u toku, a nadležne institucije intenzivno rade na pronalasku i hapšenju glavnog osumnjičenog.