15.02.2024.

11:10

Foto: printscreen

Hronika

Tragedija u Baru postala još veća! Od četiri tela pronađena na zgarištu, troje su maloletnici

Četiri osobe stradale su u požaru u Baru, u naselju ispod brda Volujica.

Među stradalima u naselju ispod brda Volujica je devetnaestogodišnja devojka i troje maloletnika  rečeno je "Vijestima" iz Crvenog krsta i policije.

Još uvek se ne zna uzrok požara koji je izbio u ranim jutarnjim satima.

- Nisam iznenađena, samo smo čekali da se ovako nešto desi jer o Romima u Baru ne brine niko. Samo je bilo pitanje kolika će biti šteta - rekla je Ljiljana Vuković iz NVU Žene Bara, koja je u stalnom kontaktu sa porodicom preminulih, koju je posetila.

Crveni krst je na terenu, donose hranu i pomoć porodici nastradalih. Jedan supermarket donirao je namirnice, sendviče, vodu, sokove i slatkiše, koje su policajci podelili onima kojima je pomoć namenjena.

- U četiri sata i 35 minuta pripadnici Službe zaštite i spašavanja su obavestili dežurne u Odeljenju bezbednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive lica romske populacije, došlo do požara.

Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tela“, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.