15.02.2024.

13:48

Foto: S.K.

Hronika

Starac upucao sina u glavu, dobio nanogicu! Krvava porodična drama u Kaću

Krvava porodična drama odigrala se 9. novembra prošle godine, a prethodila joj je svađa nakon koje je otac potegao lovačku pušku i pogodio sina u glavu. Tom prilikom Ž. S. je teško povređen i tek nedavno se oporavio i izašao iz bolnice. Vremešnom M. S. sada preti zatvor od najmanje 10 godina.

Obračun je, kako je Informer ranije pisao, bio posledica dugogodišnjeg sukoba oca i sina koji su živeli u dve odvojene kuće u istom dvorištu u ulici Svetozara Miletića. 

Komšije su nam tada ispričale da je M. S. bio nezadovoljan sinom, jer je ovaj voleo da popije i bio je neodgovoran i lenj.

Informer

Privođenje vremešnog M. S. (87) posle krvoprolića

- Neposredno pre pucnjave, M. S. se vratio sa njive i odmah se sukobio sa sinom. Iz njihovog dvorišta stalno se i inače čula vika i svađa. Sin je često maltretirao bolesnog oca, ali i druge članove porodice, majku i sestru. Otac ga je prijavio pre oko dva meseca za porodično nasilje, kada je Ž. S. saslušan. Obećao je tada da ga više neće maltretirati i pušten je na slobodu - rekao je jedan od meštana Kaća.

Pao mu mrak na oči

Prema njegovim rečima, mnoge komšije su na strani optuženog starca:

- Strašno je to što je sin radio roditeljima i sestri, zlostavljao ih je i psihički i fizički, a otac mu je patio od demencije i trebala mu je pomoć, a ne maltretiranje. Koliko je bio bezobrazan govori i činjenica da je Ž. S. terao negovatelje iz dvorišta i nije im dozvoljavao da pomognu starcu. Čuo sam i da su se često svađali oko imovine, jer je Ž. S. pohlepan i želeo je celo imanje za sebe. Ne čudi me što je M. S. prekipelo, pao mu je mrak na oči, pa je zgrabio pušku. Ubeđen sam da je pucao u samoodbrani.