22.02.2024.

10:08

Foto: Foto: Masha Bandjur

Hronika

Miljana Kecmanović nije došla na suđenje! Porodice neutešne, drže se zajedno (FOTO)

Većina roditelja ubijene dece došla je u Viši sud. Kao podrška, u Palatu pravde došli su i roditelji ubijenih u masakru u Malom Orašju i Duboni.

Zanimljivo je da na današnje ročište nije došla Miljana Kecmanović, majka Koste K. Međutim ona nije obavezna da prisustvuje današnjem suđenju.

Inače, svedočenje će nastaviti porodica Kobiljski, a osim njih, očekuje se da svoje svedočenje iznesu porodice Asović, Negić i Anđelković, odnosno one koje su preostale, s obzirom da su na prethodnim ročištima u postupku koji je pokrenut od strane 27 članova porodica protiv Kecmanovića govorile porodice Božović, Čikić, Martinović, Aćimović, Vlahović i Kobiljski.

Informer

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Takođe, vodi se i parnični postupak koji su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije i tu tužbu su podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka tog tada ubijena.

Nastavnica istorije koja je tada teško ranjena nedavno je takođe podnela tužbu protiv roditelja maloletnog K.K.