25.02.2024.

16:11

Foto: Masha Bandjur/Instagram printscreen

Hronika

Ubijenom MMA borcu deda je bio kralj plemena! Krunisan lavljom kandžom

Naime, Stefan  je nakon tog velikog uspeha u Tirani, gde je osvoji bronzanu medalju, gostovao u podkastu "MMA INSTITUT", gde je pričao o tome kako je doživeo celo takmičenje, koje se održalo u Tirani, ali i odedi koji je postao kralja crnačkog plemena. 

Tokom razgovora, njegov trener Borislav Ćosić je otkrio zanimljivu prošlost Stefanovog dede.

- Njegov deda je kralj afričkog plemena! Ovo je istina, 15.000.000 stanovnika ima pleme i on je bio kralj tog plemena. Sad nije normalno da belac bude kralj tog plemena ali on je nešto finansijski pomogao plemenu.

Informer

Stefan je nastavio:

- Srbin iz Kuršumlije kralj plemena Igbo u Nigeriji! On je bio geometar tamo i neke vakcine je kupio. Pomogao je te ljude da se izleče i proglasili su ga za kralja.

Navodno je dodirom lepeze od lavlje kandže i antilopine kože inaugurisan,

- Pleme Igbo broji šesnaest miliona ljudi, njegovi pripadnici su vrlo gostoljubivi, rasuti su po celoj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kuću, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hleb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske. Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspešne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan - rekao je Savić jednom prilikom.

Informer

 

On je rođen u Kuršumliji 1947. godine, završio je geodeziju, a nakon što je radio na brojnim velikim projektima u Jugoslaviji "Energoprojekt" ga je osim u Nigeriju slao u Kuala Lumpur, Singapur, Keniju, Peru i brojne druge zemlje.