27.02.2024.

20:16

Foto: facebook

Hronika

Detalji hapšenja: Dino izrešetao Edmunda Mustafa, pa bežao električnim trotinetom

Tužiteljka iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Irena Burić, potvrdila je da je uhapšen Dino Ibrahimović, koji se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je priveden i sumnjiči se da je direktni izvršilac ubistva.

Ibrahimović pred podgoričkim Višim sudom odgovara zbog optužbi da je deo kriminalne grupe odgovorne za likvidaciju Novljanina Šćepan Roganovića. Pronađena je i torba u kojoj je bila automatska puška. Tužiteljka je rekla da trenutno ne može da govori o motivu zločina.

Da podsetimo ubistvo se dogodilo jutros oko 9:20 časova, u Ulici Popa Dukljanina, u blizini stana gde je Mustafa živeo. Primorski portal piše da je u trenutku ubistva Mustafa bio sa sestrom. Njih dvoje su prilazili automobilu, kada im je ubica prišao s leđa, i sa udaljenosti od 10 metara ispalio smrtonosne hice i pobegao motorom. Nesrećna devojka je vrištala i pozivala u pomoć. Lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt.

Informer

Policija je nakon pucnjave blokirala grad. Jedna od očevidaca medijima je rekla da su čuli pet ili šest pucanja, a kada su prestali, nekoliko njih je izašlo na parking i videlo žrtvu kako leži između kola na parkingu.

Osumnjičeni bio na međunarodnoj poternici

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je u izjavi dostavljenoj medijima saopštio da je tokom sprovođenja blokade grada i preduzetih potražnih mera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog dela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbednosti „Jug“ i delotvorne i blagovremene postavke službe, spriječeno bekstvo Dina Ibrahimovića.

Informer

- On je tom prilikom upravljao električnim trotinetom, a na glavi nosio kacigu. Pretragom terena u pravcu bekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje - automatska puška. Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, ubio E.M. D.I. se na teret stavlja krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Prema operativnim i obaveštajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže oba lica su pripadnici jedne kriminalne grupe koja deluje na crnogorskom primorju. Osim toga, D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou - za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji - zaključio je Šćepanović.