28.02.2024.

15:08

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Hronika

Kičma mi je polomljena! Trener ubijenog MMA borca Stefana totalno slomljen: Nemam reči da iskažem tugu!

Borislav Ćosić je u razgovoru za Informer naveo da je Stefan počeo da trenira MMA sa 10 godina. 

- Bio je dete za primer. Vredan, uporan, hrabar, pravdoljubiv, bio je veseo. Na njegovom licu nikada nisam video da je namršten. Živeo je život punim plućima, uvek vedar i dobro raspoložen. Počeo je da trenira kada je imao 10 godina - počeo je priču Ćosić koji je na društvenoj mreži u ime kluba objavio poruku u kojoj moli ljude da pomognu kako bi Stefanove ubice dobile zasluženu kaznu. 

Informer

 

Na pitanje šta bi poručio Stefanovim ubicama kaže da ne zna. 

- To su ljudi bez svesti. Šta njima da kažem?! Čovek mora da radi na sebi fizički i mentalno, da odu na viši evolutivni nivo.... - kaže Ćosić. 

Inače, kako smo ranije izveštavli Stefan je sahranjen juče u Boleču u prisustvu više od 1.000 ljudi. 

Neposredno pre sahrane sa puno boli održali su govore: sveštenik koji je držao opelo, prijatelji, sestra Milica koja je bez brata ostala na njen rođendan, ali i trener Borislav Ćosić. 

Ćosić je svoje motivni govor počeo sa imenom mučki ubijenog MMA borca: 

- Stefane brate ništa ne može ti đavo, ti to znaš i znam da nas gledaš. Pogledaj ko je sve došao da te isprati. Vredeo si čoveče! Jesi me malo zaje*ao što si otišao i sve si nas zaje*ao ali volimo te! Velike doprinose si doneo klubu, prijateljima, porodici, društvu, gradu, državi. Državi! - vikao je Ćosić iz sveg glasa reči koje su parale dušu i nastavio:

- Uzeo si bronzu na svetskom prvenstvu prebio si prvaka Afrike, crnca, Apolona! To je bilo samo zagrevanje. Mislio sam i verovao, da ćemo ići dalje... Dete si svog oca Neše, majke Jasmine, moje si dete i Božije si dete. Znam da posao nije završen i da ćemo se ponovo sresti. Bićemo tu i nastavićemo gde smo stali. Ja ne mogu da iskažem tugu, kičma mi je polomljena i zaista ne znam kako ćemo dalje. Slava tebi, precima, slava rodu našem! Verujemo u tebe i u prijatelje, prijatelji će dati energiju da ideš gde treba. Idemo dalje - jedva je završio Ćosić govor boreći se da ne zaplače od bola.

Podsetimo, Stefan je ubijen u noći između 24 i 25 februara, kada su ga kako se sumnja noževima izboli Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23).