28.02.2024.

17:07

Foto: Foto: MUP Srbije

Hronika

Evo kako hapsi UKP! Lezi dole, ruke na leđa"

Ninoslav Cmolić, načelnik Uprave kriminalističke policije istakao je da su kao organizatori likvidacija označeni Radoje Zvicer i Darko Šarić.

- Organizatori navedene organizovane kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk, a krivična prijava podneta je protiv ukupno 18 lica - rekao je na konferenciji za medije načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

U međuvremenu objavljen je i snimak hapšenja osumnjičenih na teritoriji Srbije. Na snimku koji traje nepun minut vide se uniformisani, naoružani i maskirani pripadnici UKP kako ulaze u štekove i hapse osumnjičene.

Podsetimo, načelnik UKP naglasio je da je ova akcija rezultat zajedničkog rada Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, Evropola, MUP Republike Srbije, kao i policija Republike
Srpske, Kraljevine Španije i Republike Grčke.

- Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Zahvalio bih se svima koji su u njoj učestvovali, kao i ministru Bratislavu Gašiću, koji nas je podržavao i omogućio sve neophodno za neometan rad - zaključio je Cmolić.

Među uhapšenima je i Milinko Brašnjević za kojeg se mislilo da je ubijen, ali je uhapšen na teritoriji Španije.