29.02.2024.

13:15

Foto: Tanja Andric/Informer

Hronika

Stekli imovinu u podrumu pića i od novca sa svadbe! Šarlatanska odbrana Belivuka i Miljkovića (VIDEO)

U ovom postupku njih dvojica se terete za pranje novca, stečenog kriminalom. Na optuženičkoj klupi su i njihove supruge, Bojana Belivuk i Tanja Miljković, kao i  Belivukova tašta Snežana Đorđević, pripadnik klana Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

Osim Belivuka i Miljkovića, koji se nalaze u pritvoru, svi ostali se brane sa slobode. 

Bojana se krije, Tanja pozira

Po prvi put se danas u sudu pojavila Bojana Belivuk, koja se od hapšenja supruga uporno krila od javnosti, dok se Tanja Miljković u više navrata pojavljivala na suđenju u drugom postupku kako bi pružila podršku svom izabraniku.

Maksimalno doterana Tanja je uoči današnjeg ročišta nonšalantno pozirala fotoreporterima, za razliku od Bojane koja je stigla u zadnji čas sa očiglednom namerom da izbegne objektive.

Ivanovski i Milutinova su se sve vreme smejali, sedeći ispred sudnice, dok nisu ušli na ročište. Okrivljena Snežana Đorđević nije se pojavila iz za sada nepoznatog razloga.

Informer

Tanja Miljković i advokat Miljana Perendija

Prema optužnici, svi oni su kupovali nekretnine, luksuzne automobile, satove i kriptovalute, i to u najvećem broju slučajeva na imena trećih osoba, u pokušaju da prikriju poreklo krvavog novca.

Istragom se proveravalo, između ostalog, i kako su došli u posed tri parcele u naselju Krnjača. Vrednost imovine, koja je otkrivena do sada, meri se milionima evra. Svi optuženi su ranije, prilikom saslušanja u tužilaštvu, negirali krivicu pa je izvesno da će pri tome ostati.

Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića i da mesečno zarađuje oko 600 evra, a da mu supruga Bojana radi u rentakar agenciji i da ne zna kolika su joj primanja.

Informer

Bojana Belivuk se krila od objektiva

Prijavio je samo da su vlasnici automobila "škoda superb" i da se na njegovu suprugu vodi stan od 82 kvadratna metra u Ulici Živka Davidovića, naglasivši da su sve što imaju stekli "poštenim radom"(?!?)

Gradili novu Šilerovu

S druge strane, Miljković je naveo da je nezaposlen i da su njegovi roditelji vlasnici kuća na Zvezdari i u Krnjači, kao i stana na Karaburmi.

Na pitanje kojim je novcem izgradio vilu u Čačanskoj ulici u Beogradu, koju u tom naselju zovu "Mala Šilerova" po ugledu na imanje nekadašnjeg "zemunskog klana", Mesar je tvrdio da je u nju uložio novac koji je dobio na svadbi, kada je ženio suprugu Tanju!

Inače, finansijska istraga o pranju novca krenula je u februaru 2021., uporedo sa hapšenjem članova ove koljačke bande, koja je do sada optužena za sedam brutalnih ubistava, drogu, oružje, otmice i silovanje.

Informer

Optuženi Maja Milutinov i Filip Ivanovski

Tokom pretresa kuća i stanova, pronađeni su kupoprodajni ugovori i ugovori o pozajmicama, Vlasnički listovi koji se odnose na brojne nekretnine, ali i dokumentacija za luksuzna vozila, "roleks" satovi i druge vredne stvari. Zaplenjeno je i više računara kako bi se ušlo u trag kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupile vođe klana.

"Roleks" od dva miliona

Na ime bračnog para Belivuk, podsetimo, vodi se plac od jednog hektara u Vrčinu i stan u Ulici Živka Davidovića. Bojana je bila vlasnik "folksvagen tiguana" i "škode superb", a njen suprug "roleksa" vrednog dva miliona dinara.

Miljkoviću je "zamrznuta" nekretnina u Čačanskoj ulici, stan od 54 kvadrata na opštini Palilula, četvorosoban stan od 137 kvadrata na Karaburmi i stan od 97 kvadrata u Ulici Živka Davidovića.

Pored toga, bio je i vlasnik dva "roleksa", vredna 1.900.000 dinara i 440.000 dinara, i sata "brejtling" od 260.000 dinara. 

Na ime Snežane Đorđević vodio se stan na tri etaže u Kozarčevoj ulici i zemljište. Mariji Milutinov i Filipu Ivanovskom "zamrznut" je stan u Pančevu od 79 kvadrata.