01.03.2024.

10:22

Foto: M.S.

Hronika

Majka dečaka ubice stigla na suđenje! U Palati pravde nastavlja se ispitivanje roditelja Koste K. (VIDEO/FOTO)

Nešto pre  deset časova u Palatu pravde stigla je Miljana Kecmanović majka dečaka ubice. Obučena od glave do pete u crno, u zgradu je ušla u pratnji svojih advokata Borivoja Borovića i njegove ćerke Irine.

Prema očekivanju, na današnjem ročištu otac dečaka ubice Vladimir Kecmanović nastaviće da odgovara na pitanja tužilaštva i roditelja ubijene dece, a ako bude preostalo dovoljno vremena svoju odbranui izneće i majka Miljana Kecmanović.

Informer

Podsetimo, otac dečaka ubice optužen je za krivično delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, a majka za delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je njen DNK pronađen na jednoj od čaura na mestu masakra.   

Nešto kasnije u Palatu pravde ušli su i roditelji ubijene dece, na  njihovu molbu tužilaštvo im je dozvoliloo da i oni postavljaju pitanja roditeljima dečaka ubice. 

Inače, Vladimir je već juče odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, tako da postoji mogućnost da će odbiti da odgovara i na pitanja roditelja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni Kosta K. učio da puca.