Autor: Informer.rs

02.03.2024.

11:56

Foto: printskrin

Hronika

Škaljarac koji je brutalno izrešetao Mustafu imao srpski pasoš? Svedoci zaledili detaljima svirepe likvidacije u Baru

Kako prenose tamošnji mediji, odluku o određivanju pritvora donela je sutkinja za istrage Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša. Podsetimo, Ibrahimović je u subotu ujutro, u centru Bara, pred nekoliko očevidaca, držeći sa obe ruke automatsku pušku sa spuštenom cievi prema asfaltu, prišao Edmondu Mustafi, koji se nalazio između dva parkirana automobila, i u njega ispalio rafalno više projektila. Kako je ispričao jedan od očevidaca, Mustafa je ubrzo preminuo od posledica povreda.

- Ibrahimoviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, zbog opasnosti da ne počini isto krivično delo s obzirom da je ranije osuđivan za krivična dela iz grupe krivičnih dela protiv života i tela, kao i zbog uznemirenja javnosti - navode izvor Pobjede.

Prema navodima Naredbe o otvaranju istrage u koju je Pobjeda imala uvid, Ibrahimović se osnovano sumnjiči da je 27. februara u 9.20 časova, u Ulici Popa Dukljanina u Baru, ubio Edmonda Mustafu. Ibrahimović je nakon pucnjave pobegao, ali je nedugo zatim uhapšen u barskom naselju Popovići gde ga je zaustavila policijska patrola i identifikovala. Iako se pred tužiocem i sutkinjom za istragu branio ćutanjem, detalje zločina koje je počinio Ibrahimović otkrili su očevici događaja.

Informer

Svedok: Ubica dok je rešetao žrtvu savio kolena

Svedok Ž. R. je u tužilaštvu ispričao da je, pošto je izašao iz banke i krenuo prema parkiranom automobilu, dijagonalno od sebe vidio čoveka sa puškom, a onda začuo rafalni pucanj. Kako je bio diverzant u vojsci, po zvuku je poznao da je kalašnjikov u pitanju.

Svedok je ispričao da je ovo lice držalo pušku u rukama, sa spuštenim cevima prema asfaltu.

- Potom je podigao pušku i pucao, kratko, jedan rafal između dva parkirana auta. Kada je pucao, savio je kolena, a potom krenuo korak, dva napred u pravcu žrtve - ispričao je svedok, a prenosi Pobjeda.

On je naveo da ga je to lice pogledalo, ali da lice ubice nije vidio jer je na glavi nosio kacigu sa totalno zatamnjenim vizirom.

- Neko je u tom trenutku rekao da ubiše kuče, jer nisu znali u šta je to lice pucalo. Vidio sam nešto crno između automobila i to je bio kačket ubijenog. Prišao sam licu na koje je pucano. Dizao je glavu, ne mnogo. Pomerao je glavu i davao je znakove života. Tada su prišle i neke žene sa kioska, a ja sam vikao da pozovu Hitnu pomoć - ispričao je svedok.

Ubrzo su na mesto događaja došli Interventna jedinica i još jedna policijska kola. Tada je došla i sestra pokojnog Mustafe, koja je počela da plače i zapomaže. Svedok je naveo da je Mustafa ležao u lokvi krvi, licem okrenutim prema asfaltu. Primetio je i neku tetovažu na njegovoj desnoj ruci i na pola metra od njega kačket.

Pretresom stana i prostorija koje je koristio Dino Ibrahimović, policija je pronašla pasoš koji je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije PU Zaječar, na ime Saše Jovanovića. Osim pasoša, u stanu Ibrahimovića su pronađeni i oduzeti dva telefona, resiver za video-nadzor i tri eksterne memorije. Od Ibrahimovića je nakon hapšenja policija oduzela električni trotinet i oštećeni telefon.

- U trenutku hapšenja Ibrahimović kod sebe nije imao torbu, pa je policija pretragom terena ubrzo našla odbačeni ranac i u njemu automatsku pušku nepoznate marke i nepoznatog fabričkog broja - navodi izvor.