09.03.2024.

08:53

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Godinu dana od likvidacije Eskobara u Rušnju! Ubice i pomagači uskoro na optuženičkoj klupi

Zločin se dogodio 9. marta 2023. godine nešto posle 11 sati u kafiću koji se nalazi na pumpi, kada je Radošević došao na dogovren sastanak sa mušterijom koja je trebala od njega da kupi "golf 8", ali umesto zainteresovanog kupca u lokal su došli Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva koji su ga izrešetali, a potom pobegli.

Informer

Istraga je utvrdila da su Stefan i Luka noseći hirurške maske preko lica du došli u Rušanj i kada su kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske pumpe odmah su izvadili pištolje i zapucali, dok je on stajao ispred ulaza z kafić. Nesrećni Radošević je pogođen pokušao da pobegne u kafić, a za njim je ušao Stefan Z. i ispalio mu nekoliko metaka u leđa, a kada je ovaj pao prišao mu i overio ga hitcem u glavu.

U optužnici je precizirano da su ubice pobegle "golfom 4"  karavan koju su zapalili na Petlovom brdo.

Informer

Prema optužnici Marko Pjanović (28) i Azra Š. (22) oboje iz BIH su namamili Ranka Eskobara i bili logističari u ovom zločinu jer su oni obezbedili vozila koja su koristile ubice.

Podsetimo ubice su dva dana nakon zločina uhapšeni u štek stanu na Novom Beoragdu dok su pomagači uhapšeni u BIH, nakon čega su izručeni u Srbiju. 

Informer

Suđenja za surovu likvidaciju u Rušnju zakazano je za 4. april  kada će biti održano pripremno ročište.