18.03.2024.

10:46

Foto: printscreen/192

Hronika

Podignuta optužnica protiv opasnog pljačkaša! Vitlao pištoljem u apoteci, držao taoce...

"Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, neovlašćeno noseći u ruci konvertibilno oružje – startno gasno signalni pištolj, kojim joj je pretio, međutim nije uspeo da uđe u isti jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000,00 dinara" piše u saopštenju tužilaštva.

Po predlogu tužilaštva okrivljenom je produžen pritvor, gde se nalazi počev od 20.01.2024. godine jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

Podsetimo, okrivljeni E. S. (40) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je u ulici Nosilaca albanske spomenice naoružan upao u apoteku i držao tri radnice i šest mušterija zatočene u objektu, gde je pretio, pucao, a zatim ukrao oko 120.000 dinara i pokušao da pobegne.