19.03.2024.

12:29

Foto: Foto: Zoran Sinko

Hronika

"Budite parlamentarni": Tenzija na suđenju Zoranu Marjanoviću, on se ovako branio (FOTO/VIDEO)

Zoran se pojavio deset minuta pre suđenja, u pratnji svojih advokata Zarića, Jokića i Delibašića. Suđenje je bilo otvorno za javnost. 

Na samom početku suđenja, Zoran se obratio sudiji Ivani Ramić i izjavio sledeće:

Informer

- Smatram da sam sve rekao do sada, ja sam svoju odbranu izneo do detalja i zaista ne bih da ponavljam sve. Ja ne bih sada ništa dodavao, ali takođe uz savet mojih advokata ne bih ni odgovara na pitanja, kako vaša, tako ni mojih advokata jer postoje sve izjave koje sam dao ranije - rekao je Marjanović. 

Sudija je za Zorana imala tri pitanja, uz poštovanje njegove želje i zakonskog prava da na pitanje ne iznese svoj odgovor. Sudiju je zanimalo:

Informer

- Da li se sećate kada ste došli na nasip, tačnije da precizirate vreme?

- Gde su vam u tom momentu bili otac i brat?

- Kada ste osetili strah i zabrinustost za Jelenu?

Zoran je dodao, da ne želi da odgovara na pitanja a potom su se njegovi advokati obratili sudiji.

- Sve postoji u spisima, što se tiče satnice dolaska na nasip, postoje snimci sa kamera, a što se tiče telefona i lokacije oca i brata, postoje bazne stanice - rekli su advokati, a Zoran je dodao:

- Naravno da znam gde su mi bili otac i brat, ali kada sam došao na nasip zaista ne znam, jer je dosta godina prošlo. 

Advokat Delibašić, uključio se u pomalo tenzičnu raspravu  i rekao da Zoran neće odgovarati na pitanja, išla ona njemu u korist ili ne. 

Informer

U razgovor sudije i Delibašića, uključio se i advokat Jokić: "On je dao detaljne izjave, te vas molim da ne ulazite u konverzaciju sa njim, i da ne pokušavate da dobijete odgovore na pitanja". 

Sudija je reagovala i zamolila Jokića da bude parlamentaran i istakla da ona ništa ne pokušava, da ima pravo da postavi pitanje, ali takođe, da poštuje odluku Marijanovića da ne odgovara na pitanja. 

Sudija je obavestila sve prisutne da je naredno suđenje zakazano za 19.april 2024. gde će svedočiti Marijanović Uroš, Miloš i Milica, kao i Boris Pucić. Osim toga zakazan je još jedan termin za suđenje i to 6. jun 2024. 

Marjanović se po savetu advokata branio ćutanjem, a nakon suđenja je izjavio:

- Daću izjave kada budem mogao, sada su mi advokati rekli da ne pričam ništa. Veliki pozdrav za Informer - rekao je Zoran novinaru Informera.

Podsetimo, pripremno ročište održano je 14. februara, a Marjanović je u Palatu pravde došao sa slobode, s obzirom na to da mu je Apelacioni sud 3. oktobra ukinuo pritvor.