22.03.2024.

12:00

Foto: mup/društvene mreže

Hronika

Proširena istraga protiv pljačkaša bogatih! Ljubomir Romanov deo plena prodao u jednoj beogradskoj zlatari

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od februara do decembra 2022. godine prodali veću količinu ukradenih dukata Franc Jozef kao i šest zlatnih poluga iz Švajcarske jednoj zlatari u Beogradu. 

Ljubomir Romanov i Robert Konovalov Radosavljević izvršili su seriju provala i pljački u Velikoj Britaniji i Švajcarskoj i prodajom dela plena u zlatari pribavili su 8,5 miliona dinara, odnosno oko 72 hiljade evra, koje su uložili u kupovinu stana u Beogradu, čime su pokušali da prikriju nezakonito stečenu imovinu.

Informer

Osumnjičeni će danas biti saslušani u Tružilaštvu za organizovani kriminal na okolnosti naredbe o sporovođenju istrage.

Podsetimo, Ljubomir Radosavljević (Romanov), njegova žena i sin, ali i još jedna ženska osoba koja je u srodstvu sa tom porodicom, nalaze se među šestoro uhapšenih u akciji srpske policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i britanskog pravosuđa zbog pranja para, a sumnja se da su oprali preko 26 miliona funti, koje su "zaradili" provalama i pljačkama kuća i stanova slavnih ličnosti! 

Protiv osumnjičenog Radosavljevića se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je opljačkao Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK "Lester" i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku Bernija Eklstona, bivšeg vlasnika Formule 1.

Inače Ljubomirov brat Robert Konovalov Radosavljević uhapšen je i osuđen u Švajcarskoj zbog više provala u kojem je ukrao ukupno oko 250.000 švajcarskih franaka.