22.03.2024.

14:33

Foto: Informer

Hronika

Borba protiv korupcije! Saslušani komunalni milicioneri, tužilaštvo traži pritvor zbog primanja mita i zloupotrebe položaja

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nikoli S. i Ivanu A. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da su Nikola S. i Ivan A. prilikom kontrole samostalne zanatske radnje uočili prekršaj koji nisu evidentirali i na taj način omogućili vlasniku Branimiru R. da stekne imovinsku korist za iznos učinjenog prekršaja.

Nikola S. je, kako se sumnja, zahtevao i primio novac od Branimira R. u iznosu od 12.000 dinara kako ne bi prijavio uočeni prekršaj.

Podsetimo Nikola S. se sumnjiči za krivično delo primanje mita za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, dok se Ivan A. suočava sa kaznom od šest meseci do 5 godina zatvora za krivično delo zloupotreba služenog položaja, dok bi vlasnik radnje koji je dao mito takođe mogao da bude osuđen na šest meseci do pet godina zatvora.