23.03.2024.

08:41

Foto: Informer

Hronika

Pravosnažna presuda za ubistvo na Vračaru! Plaćenici likvidirali Bjelanovića pred trudnom devojkom

Inače ovo je bilo druga presuda Višeg suda, a Blagojević i Ratković su prvi put bili obojica osuđeni na po 30 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.  

Likvidacija na Vračaru odigrala se 9. decembra 2015. godine oko 10 časova, naočigled mnogobrojnih prolaznika, u blizini škole, vrtića, parka, dečjeg pozorišta "Puž" i policijske stanice Vračar.

Informer

Blagojević i Ratković su napravili žrtvi sačekušu ispred zgrade u kojoj je stanovao sa tada trudnom devojkom. 

Kada su Bjelanović i Tijana M. ušli u "reno megan", Blagojević je pucao iz pištolja i pogodio žrtvu koja je sedela u vozilo. Bjelanović je potom istrčao i pokušao da pobegne, ali je ubica za njim potrčao i iz "heklera" ispalio ka njemu 19 hitaca.

Žrtva je pala na trotoar, a Blagojević ga je "overio" sa dva hica u glavu. Tijana M., pukom srećom, nije povređena u krvavom obračunu. Ljudi su bežali u panici, neki su zalegli na beton i sakrivali se iza vozila...

Već u prvim satima istrage policija je uspela da identifikuje Predraga Ratkovića, kao jednog od napadača, i on je ubrzo uhapšen u svom stanu na Voždovcu. Odranije je imao krivični dosije, evidentiran je kao plaćeni ubica i bivši pripadnik JSO. Služio je zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva, a policija je utvrdila da je dobio novac i za likvidaciju Bjelanovića.

Informer

Stefan Blagojević je uhapšen četiri dana nakon ubistva u Zvorniku u Republici Srpskoj u jednom stanu u centru grada, u kom je bila i njegova devojka, čiji identitet nije tada saopšten. Utvrđeno je da je posle zločina u Beogradu prešao granicu pomoću falsifikovanog BiH pasoša na ime Drago Crnomarković. Protiv njega je bilo podneto više od 30 krivičnih prijava zbog raznih krađa i razbojništava, a nepsoredno pre zločina bavio se prodajom vozila.

U prvom momentu pominjalo se da je Bjelanović usmrćen, jer se zamerio pripadniku jednog beogradskog kriminalnog klana u poslu sa drogom. Za likvidaciju su angažovani  Blagojević i Ratković, kojima je za taj "posao" plaćeno 50.000 evra.