24.03.2024.

11:50

Foto: Foto: RINA

Hronika

"Slađana je najbolja žena u selu"! Meštani Šarlinaca šokirani pokušajem ubistva: Ne možemo da verujemo da je mužu zabila sekiru u glavu!

Podsetimo, Slađana je juče oko 12.20 došla u zdravstvenu ambulantu u Pečenjevcu nadomak Leskovca i zatražila od lekara da pozovu policiju jer je ujutro u porodičnoj kući suprugu zabila sekiru u glavu dok je on spavao.

- Bila je bosa i blatnjava, izmorena i šoku, sa flašom vode u rukama. Samo je rekla: "Molim vas, zovite policiju, zabila sam mužu sekiru u glavu. Ne mogu više, morala sam da spasem sve, 33 godine me maltretira i celu porodicu - rekli su vidno potreseni zdravstveni radnici iz ove ambulante i dodali da je Slađana od 8 sati izjutra bauljala kroz šume i da je peške došla do Pečenjevca.

Meštani Šarlinaca imaju samo reči hvale za Slađanu, ali ističu da ne znaju motiv pokušaja ubistva.

- Slađana je najbolja žena u selu. Dobra, duša jedna, pa ne možemo da verujemo da je mužu zabila sekiru u glavu. Ni njen suprug Srđan nije loš. Ugledna su porodica. Ranije su držali štrikaru, a Srđan se kasnije bavio popravkom automobila. Imaju sina i ćerku, koja radi u jednoj apoteci u okolini Leskovca. Sin im je u Nemačkoj. Ne znamo što bi bio motiv da se Slađana odluči na takav korak - rekla je danas za informer.rs šokirana meštanka ovog leskovačkog sela.

Kako informer.rs saznaje, Srđan S. je zbrinut u leskovačkoj bolnici, nije živoptno ugrožen i u svesnom je stanju.

- Sečivo sekire napravilo je površinski rascep na glavi od nekoliko centimetera pa su to lekari odmah ušili, a povređena mu je i desna šaka. Srđan S. je iz kolica sam ustao i legao u krevet. Dolazili su policajci, a on im je rekao da je spavao i da ga je žena udarila sekirom u glavu, a kada je zamahnula treći put, Srđan je stavio ruku ispred sebe i tad mu je ruka malo povređena - priča dobro upućen izvor za informer.rs.

Ispričao je da je ženi oteo sekiru i ustao tako ranjen a ona je istrčala iz kuće.

- U strahu da je muž ne stigne, Slađana je istrčala je i bežala čak prema selu Pečenjevce iako joj je mnogo bliže drugo mesto Draškovac. Trčala je nekih 10 do 15 kilometara. Sršan je krupan čovek i preživeće. Nekome je telefonirao i rekao da je dobro, da mu je glava ušivena i da će sve da se vidi na snimku video-kamere u dvorištu - dodaje naš sagovornik.

Slađana S. je privedena i uhapšena juče zbog sumnje da povredila svog supruga, nanevši mu udarac sekirom u glavu.

Saslušana je u Policijskoj upravi Leskovac, utvrđuju se sve činjenice i obavešteno je Tužilaštvo.