30.03.2024.

16:02

Foto: Shuterstock

Hronika

Makro osuđen na tri godine zatvora! Oglašavao devojke na portalu

Drugooptužena Danja Milanović osuđena je za isto delo na dve godine robije i u novčanu kaznu od 200.000 dinara.

Drobnjak je proglašen krivim da je od septembra 2022. do maja 2023. organizovao kriminalnu grupu sa ciljem sticanja novca od prostitucije, a on je lično ili preko pripadnika grupe pronalazio žene u Beogradu i Aranđelovcu i podsticao ih na pružanje seksualnih usluga.

Obećavao im je prevoz do adresa klijenata i ličnu zaštitu, te je nakon njihovog pristanka organizovao pronalaženje i zakup stanova u Beogradu, gde su boravile angažovane žene koje je obezbeđivao pripadnik njegove grupe Klarl Daniel. 

Takođe je izdavao naloge osuđenim pripadnicama grupe, sekretaricama Bosiljki Grabovac i Željani Štreker, kao i Danji Milanović, da na internet portalu namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljaju i ažuriraju oglase sa fotografijama i brojevima telefona angažovanih devojaka i da po njegovom nalogu sa klijentima ugovaraju vrste seksualne usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu. 

Uhodana poslovna šema

Organizovao je i pružanje seksualnih usluga i sprovodio devojke do ugovorenih mesta, njihovu predaju klijentima i način raspodele novca stečenog kroz prostituciju, u smislu prikrivanja troškova vršenja krivične delatnosti, a zatim i podelu zarade. 

Danja Milanović oglašena je krivom da je od marta do 10. maja 2023. postala pripadnica ove grupe sa tačno definisanim ulogama.