01.04.2024.

11:12

Foto: M. O.

Hronika

Sećanje na stravičnu nesreću u kafiću: U "Kontrastu" poginulo 12 mladih

U toaletu na spratu lokala koji je izgoreo do temelja nađeno je i telo Milene Dalmacije (28), ali i još četvoro mladih koji su preminuli usled trovanja: Tamare Miladinović (25), Marine Aničić (25), Zorana Ignjatovića (28) i Marka Pavlovića (29).

Informer

 

Njihova zagrljena tela pronađena su u kabini.


Za Renatovu majku Snežanu Vuković, 12 neprebolnih godina protkane su tugom koju samo roditelj koji je izgubio dete može da oseti. Dani prolaze u velikom bolu, a periodi tuge imaju svoje uspone i padove, kaže za "Informer" majka stradalog Kikinđanina.


- Ja sam dobila krst i nosiću ga dok sam živa. Život, navike i prioriteti, sve je otišlo sa gubitkom Renata. Smatrala sam da sam obična majka koja treba dete da izvede na pravi put, a onda mi je jednog dana sve iščupano - kaže majka Snežana.
U danima posle tragedije ova žena živi tiho i neprimetno, u večitoj borbi da pregura dane. Sina
jedinca izgubila je mlada, u 42. godini.

Informer

- Posle svega ostaje tragedija i velika bol. Živim s verom u Boga, uz ljubav. Kad izgubite dete, osetite drugu vrstu ljubavi, to je produbljena ljubav. Živim neprimetno i borim se, nikoga nisam vukla u svoje tugovanje. Ne želim da niko doživi ovo što sam ja - kaže majka koja je nastavila da se bori kroz život putem koji joj je sin ostavio.
Zahvaljujući velikom talentu koji su njegovi profesori na PMF-u u Novom Sadu na odseku hemija
prepoznali, Renato je postao član marketing tima demonstrirajući mlađima lepu stranu nauke i
trudeći se da im približi složene hemijske pojmove i procese. Znanja stečena na fakultetu praktično je primenio i osnovao firmu u kojoj je započeo proizvodnju kozmetičkih preparata po sopstvenim recepturama.


- Morala sam zbog posla da se preselim u Beograd. Imala sam osećaj kao da ga ostavljam. Kad se vratim u Kikindu, sama sam, nemam sa kim da podelim ni tugu, ni poslovne uspehe. To su zamke sa kojima moram da se pomirim - priča u potresnoj ispovesti Renatova majka.
Renato Vuković je pored interesovanja za prirodne nauke pokazivao i afinitete prema sportu, pa je
tako dugo godina bio član Kluba američkog fudbala ,,Mamuti“ iz Kikinde, a zbog otkazivanja
predviđenog meča kobne večeri izašao je u diskoteku, iako nije bio naročiti pobornik noćnih izlazaka.

Njegovo telo nešto kasnije pronađeno je u toaletu u prizemlju, na svega nekoliko metara od izlaza iz diskoteke. Do svog zadnjeg daha borio se da spasi svoju Milenu, koja je nažalost ostala zaglavljena u toaletu, a kada je video da ne može ništa da uradi, krenuo je ka izlazu gde je i izdahnuo. Ostala je samo tišina i sećanje na tragično ugašenu mladost i na ljubav Renata i Milene.

Prekinuta ljubav

Milena Dalmacija bila je docent, a Renato student hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u
Novom Sadu. Milena nije predavala Renatu. Upoznali su se preko prijatelja i bili u srećnoj
višemesečnoj vezi koju je nažalost prekinuo tragičan događaj zavivši šestoro porodica u crno.

Informer

 

- Počeli su da se kuće. Selila sam ih u Novi Sad, a nas dve smo planirale da sve sredimo, dok Renato priprema ispit. Nakon završenih akademskih studija u Novom Sadu, Renato je planirao da nastavi master studije u Milanu - seća se majka Snežana.
Pomen u Novom Sadu Svake godine 1. aprila, ispred ,,Kontrasta“ u Novom Sadu, održava se pomen žrtvama nastradalih kod spomen obeležja. Tako će biti i danas, u 13 časova.