01.04.2024.

21:24

Foto: printscreen

Hronika

"Mislio sam da je Kosta zreo, pa sam ga učio da puca"! Otac monstruma Koste K. šokirao na suđenju: "Nisam kriv"

Ovo je, između ostalog, danas u Višem sudu u Beogradu rekao Vladimir Kecmanović, otac Koste (14) koji je 3. maja 2023. pobio devet đaka i portira u školi na Vračaru.

Vladimir je na većinu pitanja roditelja ubijene dece odbio da odgovori, a očajne i ogorčene ljude uglavnom je interesovalo zašto je njegov sin počinio masakr i zašto je on pre zločina vodio Kostu u streljanu i obučavao ga da puca.

Informer

Miljana Kecmanović, majka Koste K. dolazi na suđenje

Vladimir se, inače, u ovom krivičnom postupku tereti za ugrožavanje sigurnosti jer nije adekvatno obezbedio oružje u stanu na Vračaru kojim je Kosta pobio decu i portira, a i obučavao je maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem. Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimirova supruga, Kostina majka Miljana, koja se tereti za nelegalno oružje jer je njen DNK nađen na jednoj čauri na mestu zločina, kao i dva instruktora iz teretane, i to za davanje lažnog iskaza, pošto su obmanuli inspektore tokom istrage.

Informer

Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline sa advokatom

Vladimir je juče doveden u sudnicu iz pritvora, dok je Miljana, koja se brani sa slobode, stigla u beogradsku Palatu pravde u pratnji advokata Borivoja Borovića i njegove ćerke Irene. Miljana je ignorisala roditelje ubijene dece, okrenuvši im leđa u holu suda, izbegavajući svaki kontakt očima s njima.

Suđenje je, po naredbi suda, bilo zatvoreno za javnost, a prema nezvaničnim saznanjima, celo ročište je bilo veoma mučno za roditelje pobijene dece, pošto su juče prvi put imali prilike da se obrate ocu dečaka-monstruma.

- Vladimir je u jednom trenutku, pokušavajući na sve načine da izbegne svoju posrednu ali pozamašnu ulogu u zločinu koji je počinio njegov sin, dao pomalo suludu, nelogičnu i kontradiktornu izjavu - da oseća neku odgovornost, ali da nije kriv za masakr. To je razbesnelo roditelje, bili su u šoku - kazao je naš izvor, i dodao:

Informer

Miljana je sa advokatima ozbiljna čekala početak suđenja

- Više od 20 roditelja i najbližih srodnika žrtava je na tom ročištu imalo priliku da Vladimiru postavlja pitanja i skoro sve njih je, što je i razumljivo, zanimalo zašto je Kosta pobio njihovu decu i zašto je on sina obučavao da puca u streljani. Vladimirovi branioci su se usprotivili tim pitanjima jer se navodno ne odnose na navode iz optužnice, što je sud prihvatio, pa Vladimir nije ni imao obavezu da odgovori ucveljenim i unesrećenim ljudima.

Međutim, kako je otkrio naš sagovornik, Vladimir je na prethodnom suđenju prokomentarisao zašto je sina obučavao da puca, pa je jednom rečenicom šokirao roditelje žrtava:

- Mislio sam da je Kosta zreo, zato sam ga učio da puca (?!). 

Umišljen i bahat

Otac dečaka-ubice šokirao je sve prisutne u sudnici i dok je odgovarao na pitanja tužioca, gde je pokazao koliko je bahat, umišljen i bezobrazan. Tvrdio je da nije tačno da je oružje u stanu bilo neobezbeđeno, pa je čak nadmeno zahtevao od tužioca da mu se obraća s više poštovanja "jer je on cenjeni doktor"?!

Informer

Roditelji ubijene dece

Jučerašnje ispitivanje Vladimira Kecmanovića nije završeno, te će i na današnjem ročištu odgovarati na pitanja. Nakon toga, svoju odbranu izneće njegova supruga Miljana, a potom i instruktori iz streljane.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od suda da se Vladimir osudi na 12 godina zatvora, a Miljana na dve i po.

Što se Koste tiče, on u vreme zločina nije bio krivično odgovoran, pošto nije imao navršenih 14 godina, pa je smešten u psihijatrijsku ustanovu, gde je u toku veštačenje. 

Mučno mimoilaženje sa majkom ubice

Ispred Palate pravde u Beogradu, gde je održano suđenje Kostinim roditeljima, dogodila se nesvakidašnja scena koju su zabeležili reporteri Informera. Naime, u trenutku kada je Miljana Kecmanović, majka dečaka-ubice, napuštala zgradu suda, u susret joj je išao Branko Anđelković, otac devojčice Mare, koja je ubijena u krvavom piru u beogradskoj školi. Branko, vidno iscrpljen i ogorčen zbog tragedije, ali i mučnog suđenja, zastao je pored Miljane dok su se mimoilazili i činilo se kao da je hteo da joj se obrati, ali ona je samo hladnokrvno prošla pored njega, ignorišući ga.