03.04.2024.

15:16

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Ubice sa maskama overile Eskobara na pumpi: Počinje suđenje za sačekušu u Rušnju

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilaštvo i odbrana će izneti uvodna izlaganja, a potom će se optuženi kratko izjasniti o krivici. 

U ovom postupku kao neposredni egzekutori optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, a državljani BIH Marko P. (28) i (22) Azra Š. da su im pomagali.

Sumnja se da su Stefan Z. i Luka V. na dan ubistva, noseći hirurške maske preko lica, oko 11.05 časova na podmukao način pucali u leđa Radoševiću, dok je stajao ispred ulaza u kafić u okviru benzinske pumpe.

Žrtva je pokušala da pobegne u lokal, ali je unutra pao. Za njim je ušao Stefan Z. i ispalio mu iz neposredne blizine još jedan projektil u glavu. Radošević je preminuo nepunih pola sata kasnije.

Zapalili "golf" na Petlovom brdu

Obojica okrivljenih su potom pobegli "golfom 4 karavan" i zapalili ga u naselju Petlovo brdo. Sumnja se da su im Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli tako što su im obezbedili taj automobil za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za realizaciju zločina.