04.04.2024.

09:56

Foto: Foto: Informer

Hronika

"Moja ćerka je žrtva svog brata"! Kostin otac jadikuje u sudnici: Ja sam od 3. maja mrtav čovek!

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Sud će odlučivati o tužbi tek po okončanju parničnog postupka, kada će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, tužba obuhvata i njihovog sina maloletnika koji je počinio masakr.

Takođe, pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je navodno učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Informer

Protiv Kecmanovića se vodi tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su teško ranjeni.

U Palatu pravde danas su stigli članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski, po čijoj tužbi se sudi Vladimiru i Miljani Kecmanović čiji je sin izveo masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Vladimir Kecmanović je doveden u sud iz Okružnog zatvora.

Navodno, Vladimir je na početku suđenja rekao da je on od 3. maja "mrtav čovek".

- Ovde stojim zbog ćerke koja je žrtva svog brata. Ništa nije ukazivalo da će se užas desiti. Kosta je bio u kontaktu sa mnogo ljudi i išao na mnogo aktivnosti i niko nije primetio bilo kakva odstupanja u njegovom ponašanju - počeo je Vladimir Kecmanović.

- U ovom trenutku bi bilo neumesno prema žrtvama da govorim kakvo je dete bio Kosta i koliko smo bili brižna porodica. Da sam znao šta se dešava u Kostinoj glavi i da mi je neko rekao da postoji bilo kakav problem, učinio bi sve da ne dođe do masakra - dodao je.

U nastavku je i izjavio saučešće porodicama stradalih.

- Izjavljujem neizmerno i duboko saučešće porodicama ubijenih. Moj bil i tuga su neutešni - kazao je Vladimir.

Do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su podneli tužbu. Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, bude zatvoren za javnost.