04.04.2024.

18:28

Foto: Marko Đoković

Hronika

Suđenje Sentinim inspektorima odloženo po šesti put: Pretukli muškarca zbog nargila?

Ovaj put je branilac Kneževića, Zora Dobričanin Nikodinović, obavestila sud da ne može da dođe zbog smrti bliske osobe u porodic te je ročište odloženo za početak maja.

Sudija Milan Grkinić je razmatrao da se za ovog okrivljenog postupak razdvoji, ali se Marko Drašković, branilac Isakova i Vešovića, tome protivio, jer je Knežević prvookrivljeni i on bi prvi trebalo da iznese odbranu te u ovoj fazi ne postoje uslovi za razdvajanje.

U optužnom predlogu, podsetimo, navodi se da su se trojica inspektora 28. septembra 2022. uveče, po prethodnom dogovoru Isakova i oštećenog B. H., odvezli službenim vozilom i sastali sa oštećenima B. H. i M. M. na jednom od sporednih puteva u blizini Višnjičke ulice.

Do susreta je došlo, kako se tvrdi, zbog toga što su B. H. i M. M. trebalo da vrate Isakovu tri nargile koje im je on dao na korišćenje tokom leta uz određenu novčanu nadoknadu.

Policija: Ruke na krov!

Dalje se navodi da su, posle prepirke, oštećeni isplatili Isakovu 13.000 dinara za korišćenje nargila i da su nakon toga hteli da odu, ali da su ih okrivljeni zaustavili, kršeći Zakon o policiji, uz povike: "Policija, ruke na krov, dajte lične karte!" 

Trojica inspektora su potom oštećene legitimisali, vezali lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, dok je Vešović, kako se sumnja, šakom po glavi udario B. H. kod koga je došlo do perforacije leve bubne opne.