Autor: Informer.rs

05.04.2024.

14:50

Foto: Foto: Zoran Sinko, Društvene mreže

Hronika

Dankine ubice su bile hladnokrvne i smejale se na ispitivanju! Načelnik UKP-a otkrio jezive detalje slučaja koji trese Srbiju

Načelnik UKP Ninoslav Cmolić govorio je za Informer kako su se osumnjičeni ponašali hladnokrvno, a čak i smejali za vreme saslušanja.

- Nakon prijave da je Danka nestala policija Bora izlazi na teren i prikuplja izjave očevidaca i pretražuje uži teren. Sistem "Pronađi me" aktivira poručnik policijske uprave ukoliko se sumnja trgovinu ljudima, detetu do 3 godine ili kada se radi o detetu sa smetnjama u mentalnom razvoju. Prva pretpostavka je da je dete zalutalo ili da se sakrilo, upravnik policije je u Banjsko polje odmah poslao pripadnike MUP-a na teren. Majka je bila na licu mesta i sa njom smo odmah obavili razgovor, ali smo morali biti oprezni, jer je bila u poodmakloj trudnoći ali smo sve uzimali sa tračkom sumnje. Osumnjičene smo priveli i podvrgli poligrafskom testiranju na kojem su imali zakasnele reakcije, a tokom ispitivanja su bili hladni i čak su se i smejali. Moramo da vodimo istragu i u drugim pravcima pogotovo kada su bili u pitanju granični prelazi, jer smo morali da isključimo sve mogućnosti - rekao je Cmolić.

Informer

 

Naš sagovornik je dodao kako su oba osumnjičena pala drugo poligrafsko testiranje, nakon čega su iako u odvojenim prostorijama ipak priznali krivicu.

- Kada smo snimak iz Beča pokazan majci koja je odmah potvrdila da je na videu Danka i komentarisala je odmah da se radi o njenom detetu, ali smo nastavili da radimo sa dvojicom osumnjičenih. Prekjuče smo ponovo pozvali na testiranje, a njihova privatna i službena vozila su zaplenjena i odnešena na uviđaj. Obojica su pali drugi test i bili su trezni, a na sva ključna pitanja su pali i kada su suočeni sa činjenicam iako su odvojeni priznaju krivicu. Dejan jedan od osumnjičenih je najnormalnije išao na teren i učestvovao u potrazi i kao i drugi osumnjičeni išao na posao. Jedino racionalno objašnjenje zbog kojeg ne žele da pokažu gde je telo bi bilo da je nešto gadno uradio detetu ili nešto monstruozno sa telom, a moguće je da ima i mentalnu blokadu. Vodili su nas na različite lokacije celu noć tvrdeći da je telo tu međutim kada smo došli ništa nije nađeno - rekao je Cmolić.