06.04.2024.

12:23

Foto: Društvene mreže

Hronika

"Stiskao sam najjače što sam mogao i za čas je prestala da diše": Ubica male Danke zgrozio sve na saslušanju

Srđan Janković se branio ćutanjem, a njegov kolega Dejan Dragijević je sve do detalja ispričao. Govorio je gotovo dva sata, počevši od toga da je Srđan vozio, pa sve do odlaska na deponiju.

-Dejan Dragijević je priznao delo i opisao ceo sled događaja. Po njegovim rečima koje je izgovorio pred tužilaštvom, čim je Srđan kolima udario devojčicu, on je izašao iz automobila. Kazao je ’’Dotrčao sam do nje, ona je ležala, ja sam klekao i obavio ruke oko njenog vrata. Stiskao sam najjače što sam mogao i za čas je prestala da diše’’. Nakon toga, telo su bacili u gepek – saznajemo od nadležnih.

Da li ju je Dejan tada ubio, ili mu se učinilo da dete ne diše, pokazala bi obdukcija. Možda je malena Danka preminula kasnije, na deponiji.

- Ono što najviše zbunjuje je zbog čega obojica kriju gde je telo. Delo teško ubistvo već postoji, tako da je zaista nejasno. Možemo samo da nagađamo, možda je devojčica čak davala znake života kada su otišli na deponiju da premeste telo, ko zna šta se sve tu dešavalo, šta je u njihovim glavama. Ali, ako neko prizna da je golim rukama zadavio dvogodišnje dete, a neće da kaže gde je telo, tu zaista ima strašnih nejasnoća – saznajemo od nadležnih.

Obojici ubica određen je pritvor do 30 dana i oni su prebačeni u zaječarski Okružni zatvor.

Za telom male Danke se i dalje traga, a po rečima nadležnih neće se stati dok ne bude pronađeno.