07.04.2024.

11:41

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Zločini koji su potresli Srbiju! Monstrumi ubijali nevinu dečicu od dve i tri godine

Nevina dečica stradala su i ranije od ruku sličnih monstruma, a posebno su van pameti ona koja su počinili rodtelji. 

Arpad Sabo (31) je avgusta 2016.godine u Veterniku najpre ubio suprugu Slavicu (24), a zatim njihovu ćerkicu Nikolinu, koja je imala svega četiri meseca. Monstrum je  dve godine kasnije u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, tada najvišu moguću predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije.

Informer

- Okrivljeni je sa predumišljajem, posle svađe sa suprugom, ubio nju i svoje dete. Slavicu je tri puta ubo nožem i prerezao joj vrat u kupatilu. Potom je usmrtio ćerkicu, koja je ležala u dečjem krevecu u dnevnoj sobi. Rukama je stisnuo bebinu glavu i polomio joj temene kosti, pa joj nožem presekao vrat - naveo je sudija Borivoje Pap, obrazlažući presudu.

Pre dve godine u Vršcu je  Marko B.(35) u kofi vode udavio svoju ćerku Petru (2.5), a potom se obesio. Pre toga, godinama je zlostavljao suprugu Suzanu, koja je podnela zahtev ta razvod braka.
Javnost u Srbiji je 1997. bila ogorčena i uznemirena posle trostrukog ubistva u Futogu, kada je Borislav Čolić, koji je tada imao 29 godina, likvidirao Dobrivoja Smiljanića, njegovu trudnu suprugu Miomirku i trogodišnje dete  Ivana i to dok je mališan sedeo na noši.

Informer

- Čolić je 21. februara 1997. godine pozvonio na vrata Smiljanićima u Futogu. Otvorio mu je Dobrivoje i Čolić je na pragu pucao u njega, a potom u Miomirku, koja je bila trudna. U sobi je zatekao njihovog sina Ivana na noši. Pucao je i u njega. Ovaj sumanuti zločin zgrozio je i uznemirio čitavu Srbiju – navodi za Informer inspektor novosadske policije u penziji.

Informer

Motiv zločina, kako je kasnije utvrđeno, bila je pljačka, a Dobrivojev otac je rekao da je iz kuće likvidirane porodice nestao kofer sa 100.000 nemačkih maraka.

Čolić je zbog monstruoznog zločina koji je počinio najpre bio osuđen na smrtnu kaznu. Međutim, kako je smrtna kazna ukinuta 2001. godine, zamenjena mu je kaznom od 40 godina zatvora.

Monstrum je početkom marta  2020. godine pronađen mrtav u hodniku između ćelija u zatvoru u Padinskoj skeli, gde je izdržavao kaznu, a istraga je pokazala da je umro od infarkta.