09.04.2024.

21:47

Foto: facebook

Hronika

Sahranjen poznati muzičar! Prijatelji: "Njegova dela su svetionik u u istoriji srpskog muzičkog stvaralaštva"

Na poslednjem ispraćaju poznatog muzičara bili s porodica, prijatelji i članovi njegovog ansambla "Gledanice", sa kojima je nastupao dugi niz godina.

- Bože dragi, dal je realno?! Da neko ugasi jedan život na takav način?! Tužno, nek mu Bog podari mir i rajsko naselje. Njegov život i njegova dela su svetionik u istoriji srpskog muzičkog stvaralaštva.
Njegovoj porodici i ansamblu Gledanice iskreno saučešće! Mnogo mi je žao! - oprostila se od ubijenog harmonikaša njegova prijateljica.

- Nema više našeg Rate Blagojevića. U našim srcima će ostati zauvek i nećemo ga nikada zaboraviti - napisala je Biljana Nikolov, vođa ansambla "Gledanice".

Informer

Stradao u kafanskoj tuči

Do kobnog događaja došlo je 5. marta u lokalu u Pikado klubu, na Trošarini, koji posećuju samo stalni članovi. Motiv ubistva nije poznat, ali se pretpostavlja da je svemu kumovao alkohol.

Navodno se Zoran B., gost kluba, posvađao sa Ratislavom, a potom ustao, uzeo flašu piva sa stola i udario ga. Od posledica udarca muzičar je preminuo, a lekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt Ratislava Blagojevića.

Kako informer.rs saznaje, Ratislav je bolovao od visokog pritiska i imao je šećer.

Ratislav Blagojević bio je pobednik takmičenja za Prvu harmoniku Jugoslavije u Sokobanji, 1976. Od tada je aktivni studijski muzičar i solista na harmonici.

Blagojević uradio aranžman za pesmu "Reče čiča da me ženi", koja je je uvrštena u 50 najboljih narodnih pesama na RTS.