10.04.2024.

08:50

Foto: emitphoto

Hronika

Jezivo zlostavljanje! Tukao i silovao suprugu, pretio joj nožem i pištoljem, monstrum na saslušanju negirao krivicu

Kako prenose crnogorski mediji muškarac je uhapšen zbog silovanja i zlostavljanja supruge, koju je u više navrata brutalno pretukao.

Žrtva je prijavila užasno zlostvaljanje i tada je ispričala da je nakon što su se ona i E.Š. razišli on prisilio na seks, a onda je tukao. 

izjavi datoj tužiocu, žena je podrobno pričala o paklu koji je prošla od aprila 2023. godine, do kraja februara ove godine.

Batine je, kako tvrdi, dobijala jer "pogrešno" seedi, ne gleda u pod kada prolaze ulicom, ako ode na posao bez njegove dozvole...

- U njegovoj kućime je tukao i šamarao. Od udaraca mi je pukla usna. Držao mi je pištolj na glavi, a onda i nož pod grlom. Sve to mogli su da čuju njegovi ukućani. Potom me zaključao u sobu kako ne bih mogla da ga prijavim, niti da pođem na pregled. U večernjim časovima tražila sam da me odveze kod drugarice, što je i učinio. Međutim, nekoliko puta zaustavljao je automobil i tukao me, čupao za kosu. U kakvom stanju me dovezao do prijateljice, može ona da posvedoči - ispričala je žrtva tužiocu o torturi koju je preživela dok je bila verena za E.Š. 

Inače žrtva i osumnjičeni su posle toga stupili u šerijatski brak, a tortura se nastavila svakodnevnim prebijanjem, jednom prilikom joj je slomio zub, a povrede koje je zadobila su užasne. Inače žrtva je ispričala da je suprug u više navrata silovao. 

Nakon hapšenja tužilac je proitv E.Š. pokrenuo postupak za nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

- Lice je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podogorici lišeno slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno delo silovanje u sticaju sa krivičnim delom nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. Ovo lice je ranije procesuirano zbog krivičnih dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštili su iz Uprave policije. 

Na saslušanju u tužilaštvu E.Đ. je negirao da tukao suprugu, koa i da je primoravao na intimne odnose.