10.04.2024.

14:58

Foto: Informer, Miloš Rafailović, Darko Cvetanović

Hronika

Bacio tri bombe u dvorišta Kosmajca i komšija! Optužnica protiv bombaša sa Zvezdare

Optužnicom, koja je predata Višem sudu, okrivljeni se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i izazivanje opšte opasnosti. Tužilaštvo je predložilo sudu da Dušanu K. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

"Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 7. novembra prošle godine neovlašćeno nosio ručnu bombu, čije držanje i nošenje nije dozvoljeno građanima, a potom ju je aktivirao i bacio na rešetku od slivnika, kod garaže u dvorištu porodične kuće oštećenih L. K. A. K. i J. K. Bomba tada nije eksplodirala. Nju je svedok B. M., zajedno sa kašikom, premestio na zidani roštilj letnjikovca kuće, gde su i zatečene", navodi se u optužnici.

Dušan K. je, kako se dodaje, sledećeg dana u dvorište porodične kuće S. N., inače prvog komšije L. K., bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima. U to vreme, S. N. se  nalazio u svojoj kući:

"Takođe, sumnja se da je Dušan K. i 15. novembra u dvorište porodične kuće M. K. bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala, a zatečena je na betonskoj površini pored metalnih ulaznih vrata, dok je kašika ručne bombe nađena pored parking mesta u travi u dvorištu. U tom trenutku, M. K. se nalazila u kući sa članovima svoje porodice".

Protiv državljanke Australije J.V.R.T., precizira se, istraga je obustavljena usled nedostatka dokaza.