10.04.2024.

15:45

Foto: Prinscreen/YouTube

Hronika

Član avganistanskog lanca za trgovinu ljudima uhapšen u Beogradu! Izručen Mađarskoj

Čovek je priveden u Beogradu od strane srpske policije u zajedničkoj međunarodnoj akciji i potom prebačen istražiteljima Segedinske filijale 2. aprila. Njegovo hapšenje naložio je Okružni sud u Segedinu 2. 4. aprila, a identifikovan je kao N. Bismilah.

Navodno, Avganistanac je delovao kao deo kriminalne organizacije sa nekoliko još neidentifikovanih saučesnika.

Informer

 

Zadaci grupe bili su hijerarhijski raspoređeni, a uzdržani su od korišćenja mobilnih telefona, a lica su pokrivali šalovima i maskama. Prilikom hapšenja ostalih članova grupe u Mađarskoj bili su agresivni prema policiji, tako što su ih gađali kamenjen i motkama. 

Informer

 

Kako navode mađarski mediji, uhapšeni Avganistanac i njegovi saradnici oštetili su privremenu bezbednosnu barijeru u Asothalomu da bi olakšali prolaz migrantima, demontirajući bodljikavu žicu i zaklanjajući je tkaninom i ćebadima.

"Čak su isporučili merdevine i oznake za migrante na ogradi. Zahvaljujući analizi snimaka kamera za nadzor granice i saradnji sa srpskim vlastima, Avganistanac je identifikovan, što je dovelo do raspisivanja međunarodne poternice Okružnog suda u Segedinu i njegovog kasnijeg hapšenja u Beogradu." navodi lokalni mediji.

Istražno tužilaštvo u Segedinu pokrenulo je postupak protiv muškarca i zbog napada na službena lica.