11.04.2024.

08:51

Foto: printscreen

Hronika

Detalji potrage za telom male Danke! Dejanov brat pre smrti otkrio gde je sakrivena ubijena devojčica

Danas je osmi dan potrage za telom ubijene devojčice a policija je do sada pretražila veliki deo nepristupačnog terena u Banjskom polju, ali i selu Zlot.

Nakon prijave nestanka deteta policija se u prvom trentuku fokusirala na Banjsko polje gde je Danka bila sa majkom kada je nestala, ali nakon što je utvrđeno da je ona ubijena i policija uhapsila osumnjičen ubice, koje su priznale zločin ali odbijaju da kažu gde su sakrili telo, potraga je fokusirana na Zlot selo.

Pretraga Zlota i okoline se vrši jer je Dejan Dragijević iz ovog mesta, a on je priznao da je zadavio dete koje su prethodno on i njegov kolega Srđan Janković udarili službenim automobilom. 

Kako su Dragijević i Janković radnici "Vodovoda" sumnja se da je telo sakriveno u nekom bunaru ili šahtu. Kada je Dejan Dragijević izjavio da je telo dva dana nakon ubistva sa ocem i bratom sklonio sa deponije gde je prvo bilo bačeno, policija je i njih uhapsili.  

Odmah nakon hapšenja Dejanovog oca Radeta i brata Dalibora, koji je takođe radnik "Vodovoda", potraga je usmerena na selo Zlot, gde ova porodica živi, a detaljno je pregledana njihova kuća, ali i celo imanje.

Dalibor je u policiji pre nego što je u noći između 6. i 7. aprila preminuo od srčanog udara priznao da je pomogao bratu i skrivanju tela i nabrojao čak dvadeset lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo međutim, policija je u prethodnih osam dana pregledala sva ta mesta i telo male Danke nije pronađeno, zbog čega je potraga proširena i na druge lokacije.