11.04.2024.

10:07

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Osmi dan potrage za telom malene Danke: Na terenu više pripadnika MUP-a iz Beograda i Bora

Za telom nesrećne devojčice tragaju pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda zajedno sa kolegama iz Bora i policajcima u PU Bor, svi oni pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića, prazne rezervoare i korito potoka koji se nalazi u okolini.

Na terenu su i vatrogasci spasioci koji sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena koji su utorak stigli u selo Zlot u okolinu kuće Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Pretražen je i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara.

Informer

 

Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi, učestvuju alpinisti i speleolozi.

Istovremeno, policija zajedno sa majkom osumnjičenog Dejana, proverava sve nove informacije. 

Podsetimo, dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Informer

 

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Dragijević je na saslušanju priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem, njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.  

Naknadno su uhapšeni Dejanov brat i otac, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.