11.04.2024.

14:42

Foto: D. K.

Hronika

Daj otkaz do sutra ili ćemo ti smestiti! Rukovodilac Vodovoda dobio opasne pretnje

Za "Južne vesti" ovaj čovek kaže da je slučaj prijavio policiji i da neprijatelje nema, ali da veruje da će pronaći muškarca koji je pokušao da ga zastraši, kao i njegovog nalogodavca.

- Dok sam se šetao ka parku Sveti Sava sa porodicom, prišao mi je nepoznati muškarac i uslovio me pred suprugom i maloletnom ćerkom da imam rok do sutra da sam dam otkaz u Vodovodu ili će mi u protivnom namestiti teško krivično delo sa svedocima. Pitao me potom da li mi je to jasno. Sve to je trajalo oko 20 sekundi. Čovek, koji mi je prišao, imao je sivi kačket, sive trenerice i crni duks. Govorio je akcentom nije nije karakterističan za jug Srbije - opisuje radnik Vodovoda.

Nakon upućene pretnje nepoznati muškarac je otišao, dok je on, kako kaže, odmah slučaj prijavio policiji:

- U Vodovodu radim preko 10 godina na veoma odgovornom mestu. Sa svima sam oduvek imao korektne odnose. Nikada nisam imao ovakve pretnje i policiji sam ispričao sve što bi moglo da bude značajno kako bi taj muškarac bio pronađen, a pre svega ko stoji iza ove pretnje.

Sve prijavio policiji

Takođe je naveo da nije dao otkaz i nije dobio nove pretnje, ali da je o svemu obaveštena i direktorka JKP Naissus-a Tamara Milić.

- Sada čekam zvanični zapisnik iz policije da napravimo službenu belešku u firmi, kako bi sve bilo i zapisano. Do tada, direktorka je usmeno obaveštena o svemu -zaključuje sagovornik "Južnih vesti".

Iz policije su potvrdili da su prijavu o pretnji dobili i da je istraga u toku, kao i da je o tome obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.